Robogó

Vespa Primavera

Vespa Primavera

A Vespa az eredeti Primavera örökségét bújtatta modernebb formába, azzal a céllal, hogy egy városi forgalomban is jól használható, agilis, kényelmes robogó készítsen. Teljesen megújult a koncepció, nem csak külsőben fiatalodott meg, hanem motorikusan is. Gazdaságossága nem megy a sportosság rovására, blokkja halk, menet közben jól elnyeli a karosszéria a motorból származó rezgéseket. Színpalettája is jelzi a fiatalosságot.

/s/Vespa-Primavera-Technical-specifications.pdf

Vespa Sprint

Vespa Sprint

A Sprint a '60-as években nagy sikert aratott fürge kis Vespák fiatalos és modern változata, amit kellemesen kiemel a sportos ülés és a klasszikus formájú szögletes fényszóró. A robogó teljesen új, 12 colos alumíniumöntvény kerekeket kapott, ez az első alkalom, hogy kistestű Vespára a GTS sorozattal megegyező méretű, nagy kerék kerül. Sprint formája kellőképpen múltidéző és figyelemfelkeltő, aminek a megszokott fekete, fehér és piros színek mellett az új kék vagy sárga különösen jól áll. A lábtér mérete megnőtt, az idom új formája megálláskor biztosabb talajfogást enged. A Sprint sisaktartójának mérete 16.6 liter, köszönhetően a taposó alá áthelyezett akkumulátornak, így egy zárt sisakot is könnyedén képes elrejteni.

/s/Vespa-Sprint-Technical-Specifications.pdf

Vespa 946

Vespa 946

A Vespa a 946-os modellel visszatér a gyökerekhez - az 1946-os MP6 prototípushoz. A gyártósorról napi 5 darab gördül le 2014 végéig, így nem lesz tucatmotor. A kormány formája, az idomok arányossága, a nyereg finom hajlatai, mind a korábbi tervekről köszönnek vissza. Minden apró részlet az olasz stílust tükrözi. A 946 a legkiválóbb olasz hagyományokat ápolja mind stílusban, mind minőségben.

/s/Vespa-946-Technical-details.pdf

 Vespa GTS

Vespa GTS

A külső jegyekben a gyár most sem tér el a hagyományoktól, és őrzi a Vespákra jellemző külső jegyeket. Azonban aki jobban szemügyre veszi az új modelleket, rengeteg apró, szinte nüansznyi változtatást találhat. Változik a kormánynyak kialakítása, ami az új Primavera modellre emlékezető jegyeket kap, illetve a lábtartó rész, a krómbetétek, de akár a hátsó lámpát vagy az első sárvédőt is említhetnénk

/s/Vespa-GTS-Touring-ABS-ASR-and-GTS-SuperSport-300-ABS-ASR-Technical-Specifications.pdf